Foutcode P0584 – vacuümregelcircuit cruisecontrol hoog

Foutcode P0584 klinkt als “vacuümregelcircuit cruisecontrol hoog”. Vaak kan de naam in OBD-2 scanner software de Engelse spelling “Cruise Control Vacuum Control Circuit High” hebben.

Technische beschrijving en decodering van fout P0584

Deze Diagnostic Trouble Code (DTC) is een generieke code. Fout P0584 wordt beschouwd als een generieke code, omdat hij van toepassing is op alle merken en modellen voertuigen. Hoewel de specifieke reparatiestappen per model enigszins kunnen verschillen.

Foutcode P0584 – vacuümregelcircuit cruisecontrol hoog

Cruise control is ontworpen met het oog op comfort; het enige doel ervan is het handhaven van de door de bestuurder handmatig ingestelde voertuigsnelheid. De bestuurder hoeft het gaspedaal niet te bedienen.

Als de auto is uitgerust met een automatische versnellingsbak, kan hij in real time het schakelen regelen en aanpassen aan de rijomstandigheden.

Er zijn vele manieren om de cruise control van de auto te bedienen. Een van de manieren die fabrikanten gewoonlijk gebruiken om de cruise control te regelen is met een vacuümgestuurd systeem.

In de meeste gevallen wordt een vacuüm gebruikt als een effectieve manier om de servo van de cruise control of een soortgelijke membraanregeling te regelen. De vacuümregeling is een integraal onderdeel van de goede werking van dit systeem.

Als de PCM het vermogen verliest om het vacuümcircuit van de cruise control te controleren, zal de cruise control niet meer goed werken. De meeste van deze systemen hebben een vacuümsolenoïde die verantwoordelijk is voor het regelen van de vacuümstroom naar het bedieningsgedeelte.

De vacuümsolenoïde van de cruisecontrol wordt aangestuurd door de PCM en de servo regelt het vacuüm dat het systeem in- en uitschakelt. Als de cruise control servo niet werkt zoals gevraagd door de PCM, wordt code P0584 ingesteld.

Storingsverschijnselen

Het belangrijkste symptoom van fout P0584 voor de bestuurder is het oplichten van het MIL (Malfunction Indicator Light). Het wordt ook wel Check engine of gewoon “motorcontrolelampje” genoemd.

Ze kunnen zich ook manifesteren als:

 1. De cruise control lamp op het instrumentenpaneel brandt niet of brandt constant.
 2. Cruise control werkt niet volledig.
 3. Instabiele werking van de cruise control.
 4. Bepaalde functies werken niet zoals het hoort (bv. instellen, hervatten, versnellen enz.).
 5. Cruise control is ingeschakeld maar werkt niet.
 6. Onvermogen om de cruise control op de gewenste snelheid in te stellen.
 7. Fluitende geluiden uit de motorruimte.

Code P0584 heeft een lage ernstgraad omdat hij geen invloed heeft op de veiligheid en de belangrijkste voertuigonderdelen. Zoals bij elk elektrisch probleem is het echter het beste om het te verhelpen om te voorkomen dat de storing in de toekomst escaleert.

Oorzaken van de fout

Code P0584 kan betekenen dat een of meer van de volgende problemen zijn opgetreden:

 • Vacuum solenoid defect.
 • Cruise control servo unit defect.
 • Gebroken of gebroken vacuümslang.
 • Puin en vuil blokkeren mechanisch de servo-eenheid van de cruise control.
 • Lek in het motor vacuüm systeem.
 • Probleem met de bedrading (breuk, schuurplekken, enz.).
 • Defecte connector (bijv. gecorrodeerde contacten).
 • doorgebrande zekering.
 • Cruise control module is defect.
 • Soms is een defecte PCM module de oorzaak.

Hoe kan ik foutcode P0584 wissen of resetten

Enkele voorgestelde stappen voor het oplossen en corrigeren van foutcode P0584:

 1. Sluit een OBD-II scanner aan op de diagnoseaansluiting van de auto en lees alle opgeslagen gegevens en foutcodes.
 2. Wis de foutcodes uit het computergeheugen en maak een proefrit met de auto om te zien of code P0584 opnieuw verschijnt.
 3. Als de code opnieuw verschijnt, controleer dan de kabelbomen en de relevante connectoren. Zorg ervoor dat ze niet gebroken of gerafeld zijn. Repareer of vervang ze indien nodig.
 4. Controleer en test de vacuümleidingen.
 5. Controleer de werking van de vacuümsolenoïde en de cruise control servo.
 6. Als er geen fouten zijn, kan de cruisecontrolmodule of de PCM defect zijn.

Problemen diagnosticeren en oplossen

De eerste stap bij het oplossen van P0584 is het controleren van de Technische Service Bulletins (TSB). Voor bekende problemen met het specifieke voertuig.

Open vervolgens de motorkap om de cruise control te controleren. Zoek uit waar de vacuümleiding naartoe gaat en wat deze regelt.

Als het rechtstreeks naar de vacuümsolenoïde gaat, controleer dan zorgvuldig de vacuümleidingen, solenoïden en cruise control servo op fysieke schade. Alle geconstateerde schade moet worden gerepareerd of vervangen voordat een verdere diagnose wordt gesteld.

Controleer de elektrische parameters van de vacuümsolenoïde van de cruisecontrol om eventuele interne storingen uit te sluiten. Als de waarden buiten de grenzen van de fabrikant liggen, moet u de elektromagneet vervangen, de fout resetten en een proefrit maken.

Controleer het vacuüm in het systeem met behulp van de daarvoor bestemde inlaatopeningen van het systeem. Deze bevinden zich meestal op het inlaatspruitstuk zelf, maar raadpleeg de handleiding voor verduidelijking.

Bij bedrijfstemperatuur en de juiste ontstekingsinstelling moet het vacuüm normaal gesproken ongeveer 50-55 kPa bedragen.

Een probleem met de PCM-module is in de meeste gevallen een laatste redmiddel om fout P0584 te diagnosticeren. Gezien het feit dat dit een van de duurste reparaties kan zijn, kan dit het beste aan de professionals worden overgelaten.

Op welke voertuigen komt dit probleem vaker voor

Het probleem met code P0584 kan zich voordoen op verschillende machines, maar er zijn altijd statistieken over welke deze fout vaker voorkomt. Hier is een lijst van enkele van hen:

 • Chevrolet
 • Chrysler
 • Dodge (RAM)
 • Ford
 • Hyundai
 • Jeep

Bij foutcode P0584 kunnen soms andere storingen optreden. De volgende zijn de meest voorkomende: P0582, P0583, P0586, P0587, P0588.

Video

Feedback op het artikel
Deel met vrienden
AutoNevodNL | Technische beschrijving van OBD-2 voertuigfouten en de oplossing ervan
Een commentaar toevoegen