Foutcode P0585 – cruise control multifunctionele ingang “A”/”B” correlatie

Foutcode P0585 klinkt als “cruise control multifunctionele ingang “A”/”B” correlatie”. Vaak kan de naam in OBD-2 scanner software de Engelse spelling “Cruise Control Multi-Function Input “A”/”B” Correlation” hebben.

Technische beschrijving en decodering van fout P0585

Deze diagnostische foutcode (DTC) is een generieke code. Fout P0585 wordt beschouwd als een generieke code, omdat hij van toepassing is op alle merken en modellen voertuigen. Hoewel de specifieke reparatiestappen per model enigszins kunnen verschillen.

Foutcode P0585 – cruise control multifunctionele ingang

Cruise control is ontworpen met het oog op comfort; het enige doel ervan is het handhaven van de door de bestuurder handmatig ingestelde voertuigsnelheid. De bestuurder hoeft het gaspedaal niet te bedienen. Als het voertuig is uitgerust met een automatische transmissie, kan het de schakelbewegingen in real time regelen en aanpassen aan de rijomstandigheden.

Deze code verwijst naar een specifiek ingangscircuit in het cruisecontrolesysteem. Raadpleeg de servicehandleiding om te bepalen op welke draad of circuit u zich moet richten. De schakelingen A”/”B” kunnen per fabrikant verschillen.

Als er een spanningsverschil is tussen de gecorreleerde ingangen “A”/”B” van de multifunctionele schakelaar op de cruisecontrol, schrijft de regelmodule (PCM) code P0585 in het geheugen en gaat het waarschuwingslampje op het instrumentenpaneel branden. De “A”/”B”-symbolen kunnen verwijzen naar connectoren, draden of groepen van circuits.

Storingsverschijnselen

Het belangrijkste symptoom van fout P0585 voor de bestuurder is het oplichten van het MIL (Malfunction Indicator Light). Het wordt ook wel Check engine of gewoon “motorcontrolelampje” genoemd.

Ze kunnen zich ook manifesteren als:

 1. Het controlelampje “Check engine” in het bedieningspaneel gaat branden (de code wordt opgeslagen als een fout).
 2. Cruise control werkt niet volledig.
 3. Instabiele werking van de cruise control.
 4. Bepaalde functies werken niet zoals het hoort (bv. instellen, hervatten, versnellen enz.).
 5. Cruise control is ingeschakeld maar werkt niet.
 6. Het lampje van de cruisecontrol gaat branden, ongeacht de stand van de schakelaar.

Code P0585 is weinig ernstig, omdat hij geen invloed heeft op de veiligheid of op belangrijke voertuigonderdelen. Zoals bij elk elektrisch probleem is het echter het beste om het te verhelpen, zodat het in de toekomst niet erger wordt.

Oorzaken van de fout

Code P0585 kan betekenen dat een of meer van de volgende problemen zijn opgetreden:

 • Cruise control schakelaar is defect.
 • Probleem met de kabelboom (breuk, schuren, enz.).
 • Defecte connector (bijv. gecorrodeerde contacten).
 • Puin/vuil stoort de schakelaar van de cruise control.
 • Soms is een defecte PCM module de oorzaak.

Hoe kan ik foutcode P0585 wissen of resetten

Enkele voorgestelde stappen voor het oplossen en corrigeren van foutcode P0585:

 1. Meestal kan de storing alleen worden verholpen door de beschadigde draden te repareren of te vervangen.
 2. De connectoren van de kabelboom moeten ook worden gecontroleerd.
 3. Controleer of er geen vuil in de schakelaar van de cruisecontrol zit.
 4. Als er geen fout wordt gevonden, kan de PCM-module defect zijn.

Problemen diagnosticeren en oplossen

De eerste stap bij het oplossen van P0585 is het controleren van de Technische Service Bulletins (TSB). Voor bekende problemen met een bepaald voertuig.

Zoek vervolgens de multifunctionele schakelaar van de cruise control en controleer deze visueel op vervuiling. De plastic knoppen worden heel gemakkelijk vuil, waardoor ze abnormaal functioneren.

Controleer of de mechanische werking van de schakelaar soepel en ononderbroken is. Elk probleem moet worden verholpen.

Om toegang te krijgen tot de connectoren en draden van het ingangscircuit van de cruisecontrolschakelaar moet u mogelijk het beschermende plastic verwijderen. Controleer vervolgens de continuïteit van de kabelbomen en aansluitingen.

Een probleem met de PCM-module is in de meeste gevallen een laatste redmiddel om fout P0585 te diagnosticeren. Gezien het feit dat dit een van de duurste reparaties kan zijn, kunt u dit het beste overlaten aan de professionals.

Op welke voertuigen komt dit probleem vaker voor

Het probleem met code P0585 kan zich voordoen op verschillende machines, maar er zijn altijd statistieken over welke deze fout vaker voorkomt. Hier is een lijst van enkele van hen:

 • Chevrolet
 • Chrysler
 • Dodge (Avenger, Caliber, RAM)
 • Ford
 • Jeep (Wrangler)

Bij foutcode P0585 kunnen soms andere storingen optreden. De volgende zijn de meest voorkomende: P0138, P0183, P0441, P0564, P0578, P0579, P0580, P0581, P0589, P0590, P0591, P0592, P0593.

Video

Feedback op het artikel
Deel met vrienden
AutoNevodNL | Technische beschrijving van OBD-2 voertuigfouten en de oplossing ervan
Een commentaar toevoegen