Foutcode P2737 – drukregelsolenoïde “F” regelcircuit bereik/prestaties

Foutcode P2737 klinkt als “drukregelsolenoïde “F” regelcircuit bereik/prestaties”. Vaak kan de naam in OBD-2 scanner software de Engelse spelling “Pressure Control (PC) Solenoid “F” Control Circuit Range/Performance” hebben.

Technische beschrijving en decodering van fout P2737

Deze diagnostische foutcode (DTC) is een generieke transmissiecode. Fout P2737 wordt beschouwd als een generieke code omdat hij van toepassing is op alle merken en modellen voertuigen. Hoewel de specifieke reparatiestappen per model enigszins kunnen verschillen.

Foutcode P2737 – drukregelsolenoïde

De OBD-II-foutcode P2737 wordt ingesteld wanneer de regelmodule (PCM) een afwijking in het werkingsbereik van het magneetventiel ‘F’ van de transmissiedrukregeling heeft gedetecteerd. De meeste automatische transmissies hebben ten minste drie kleppen, aangeduid met A, B en C.

De ingestelde code is gebaseerd op een specifieke fout die de PCM waarschuwt en het motorwaarschuwingslampje activeert.

De drukregelkleppen van de transmissie worden gebruikt om de vloeistofdruk en de goede werking van de automatische transmissie te regelen. De PCM ontvangt een elektronisch signaal op basis van de druk in de magneetklep. De automatische transmissie wordt geregeld door riemen en koppelingen die de versnellingen schakelen door op het juiste moment op de juiste plaats vloeistofdruk uit te oefenen.

Op basis van signalen van gekoppelde apparaten die de snelheid van het voertuig regelen, regelt de PCM de drukmagneetkleppen. Om de vloeistof met de juiste druk naar de verschillende hydraulische circuits te leiden. die de overbrengingsverhouding op het juiste moment veranderen.

Code P2737 wordt ingesteld door de PCM wanneer het magneetventiel voor drukregeling “F” niet goed werkt als gevolg van een afwijking in het werkingsbereik van het regelcircuit.

Storingsverschijnselen

Het belangrijkste symptoom van fout P2737 voor de bestuurder is het oplichten van het MIL (Malfunction Indicator Light). Het wordt ook wel Check engine of gewoon “motorcontrolelampje” genoemd.

Ze kunnen zich ook manifesteren als:

 1. Het controlelampje “Check engine” op het bedieningspaneel gaat branden (de code wordt in het geheugen van de ECU opgeslagen als een fout).
 2. De auto gaat in de noodmodus.
 3. De versnellingsbak slipt tijdens het schakelen.
 4. De transmissie zit vast in de versnelling.
 5. Schakelen is moeilijk.
 6. Oververhitting van de transmissie.
 7. Verhoogd brandstofverbruik.
 8. Mogelijke symptomen vergelijkbaar met ontstekingsproblemen.

De ernst van foutcode P2737 is meestal matig, maar kan snel escaleren tot een ernstiger niveau als deze niet tijdig wordt verholpen.

Oorzaken van de fout

Code P2737 kan betekenen dat een of meer van de volgende problemen zijn opgetreden:

 • Het magneetventiel van de drukregeling is defect.
 • Vervuilde vloeistof of verstopt versnellingsbakfilter.
 • Laag peil van de transmissievloeistof.
 • De transmissie vloeistof passages zijn verstopt.
 • Defecte transmissie pomp of transmissie klephuis.
 • Andere mechanische storingen in de transmissie.
 • Bedradingsprobleem of beschadigde connector.
 • In zeldzame gevallen, PCM storing.

Hoe kan ik foutcode P2737 wissen of resetten

Enkele voorgestelde stappen voor het oplossen en corrigeren van foutcode P2737:

 1. Vervang de ATF vloeistof en het filter.
 2. Vul de transmissievloeistof tot het vereiste niveau.
 3. Spoelen om de interne kanalen van de transmissie te reinigen.
 4. Test en vervang zo nodig het defecte magneetventiel van de drukregeling.
 5. Defecte transmissie pomp en transmissie ventielhuis repareren of vervangen.
 6. Controleer connectoren en bedrading.
 7. Flash of vervang de PCM.

Problemen diagnosticeren en oplossen

Voordat u begint met het oplossen van problemen met P2737, moet u de Technische Servicebulletins (TSB’s) voor uw specifieke voertuig bestuderen. In sommige gevallen kan dit veel tijd besparen door u in de juiste richting te wijzen.

Vervolgens moet u het vloeistofpeil controleren en de toestand van de vloeistof nagaan op vervuiling. Voordat u de vloeistof vervangt, moet u de gegevens van de auto controleren om na te gaan wanneer het filter en de vloeistof voor het laatst zijn vervangen.

Vervolgens moet u een gedetailleerde visuele inspectie uitvoeren om de toestand van de bedrading te controleren op duidelijke gebreken. Controleer de connectoren en bedrading naar de transmissiedrukregelklep, de transmissiepomp en het PCM. Afhankelijk van de configuratie kan de transmissiepomp elektrisch of mechanisch worden aangedreven.

Normale waarden voor bedrading en aansluitingen moeten 0 ohm weerstand zijn. De continuïteitscontrole van de bedrading moet altijd worden uitgevoerd terwijl het circuit spanningsloos is. Om kortsluiting en extra schade te voorkomen.

Weerstand of gebrek aan continuïteit wijst op defecte bedrading die open of kortgesloten is. In dit geval zal reparatie of vervanging nodig zijn om code P2737 op te lossen.

Op welke voertuigen komt dit probleem vaker voor

Het probleem met code P2737 kan zich voordoen op verschillende machines, maar er zijn altijd statistieken over welke deze fout vaker voorkomt. Hier is een lijst van enkele van hen:

 • Acura
 • Audi
 • BMW
 • Chevrolet
 • Ford
 • GMC
 • Volkswagen
 • Volvo
 • Honda
 • Land Rover
 • Nissan
 • Saturn

Bij foutcode P2737 kunnen soms andere storingen optreden. De volgende zijn de meest voorkomende: P2731, P2732, P2733, P2734, P2735, P2736, P2738, P2739.

Video

Feedback op het artikel
Deel met vrienden
AutoNevodNL | Technische beschrijving van OBD-2 voertuigfouten en de oplossing ervan
Een commentaar toevoegen