Foutcode P0092 – brandstofdrukregelaar 1 controlecircuit hoog

Foutcode P0092 klinkt als “brandstofdrukregelaar 1 controlecircuit hoog”. Vaak kan de naam in OBD-2 scanner software de Engelse spelling “Fuel Pressure Regulator 1 Control Circuit High” hebben.

Technische beschrijving en decodering van fout P0092

Deze Diagnostic Trouble Code (DTC) is een generieke code. Fout P0092 wordt beschouwd als een generieke code, aangezien hij van toepassing is op alle merken en modellen van voertuigen. Hoewel de specifieke reparatiestappen per model enigszins kunnen verschillen.

Foutcode P0092 – brandstofdrukregelaar 1 controlecircuit hoog

Opgeslagen code P0092 geeft aan dat de Powertrain Control Module (PCM) een hoog signaalniveau in de elektronische brandstofdrukregelaar nr. 1 heeft gedetecteerd. Deze aanduiding wordt gebruikt bij systemen met meer dan één elektronische brandstofdrukregelaar.

De elektronische brandstofdrukregelaar wordt gewoonlijk aangestuurd door de PCM. Het accuspanningssignaal en het massasignaal worden gebruikt om de servomotor aan te sturen. Die regelt de klep zodat het gewenste brandstofdrukniveau kan worden bereikt wanneer de motor draait.

Wanneer op de servomotor van de elektronische brandstofdrukregelaar spanning wordt gezet, gaat de klep in kleine stappen open en neemt de brandstofdruk toe. Wanneer de spanning afneemt, trekt de servomotor zich terug en sluit de klep, waardoor de brandstofdruk afneemt.

De druksensor bevindt zich gewoonlijk op de brandstofleiding waar de brandstofinjectoren zich bevinden. Hierdoor kan de PCM de brandstofdruk controleren en de spanning van de drukregelaar dienovereenkomstig aanpassen.

De brandstofdrukregelaar en de brandstofdruksensor kunnen afzonderlijke onderdelen zijn. Maar meestal zijn ze gecombineerd in een enkele behuizing en hebben ze dezelfde elektrische aansluiting.

Als het werkelijke signaalniveau in het regelcircuit hoger is dan het door de PCM berekende gewenste niveau, wordt foutcode P0092 opgeslagen. Het storingslampje (MIL) kan ook gaan branden.

Storingsverschijnselen

Het belangrijkste symptoom van fout P0092 voor de bestuurder is het oplichten van het MIL (Malfunction Indicator Light). Het wordt ook wel Check engine of gewoon “motorcontrolelampje” genoemd.

Ze kunnen zich ook manifesteren als:

 1. Het controlelampje “Motor controleren” op het bedieningspaneel gaat branden (de code wordt opgeslagen als een fout).
 2. Er kunnen ook andere gerelateerde foutcodes aanwezig zijn.
 3. De motor kan in de noodmodus starten en volledig afslaan.
 4. Zwevende toeren en ook pogingen om af te slaan bij stationair draaien.
 5. Groot vermogensverlies onder belasting.
 6. De motor kan afslaan of niet starten.
 7. Verhoogd brandstofverbruik.
 8. Lagere brandstofdruk.

Storing P0092 is vrij ernstig, want het kan problemen met de motor en het rijgedrag veroorzaken. Een te hoge brandstofdruk kan verschillende problemen veroorzaken en kan de motor en de katalysator beschadigen.

Oorzaken van de fout

Code P0092 kan betekenen dat een of meer van de volgende problemen zijn opgetreden:

 • Brandstofdruksensor defect.
 • Kortsluiting in de bedrading van de brandstofdrukregelaar.
 • Storing brandstofdrukregelaar.
 • Soms is de oorzaak een defecte PCM module.

Hoe kan ik foutcode P0092 wissen of resetten

Enkele voorgestelde stappen voor het oplossen en corrigeren van foutcode P0092:

 1. Sluit het scanapparaat aan op de diagnosepoort van de auto om de opgeslagen codes op te vragen.
 2. Wis de foutcodes uit het geheugen en maak een proefrit met de auto om te zien of code P0092 opnieuw verschijnt.
 3. Voer een visuele inspectie uit van de kabelboom en de connectoren.
 4. Controleer of de regelaar op de brandstofrail goed werkt.
 5. Let op de brandstofdruksensor.

Problemen diagnosticeren en oplossen

Wanneer de oorzaak van de fout, in dit geval P0092, oppervlakkig en gemakkelijk te verhelpen is, is dat één ding. Maar soms kan het heel moeilijk zijn om de oorzaak te vinden, dus laten we de belangrijkste punten doornemen.

Hoge druk brandstofsysteem

Controleer alle connectoren en kabelbomen. Controleer of er geen verbogen of verdraaide contacten of corrosie zijn. Vervang of repareer indien nodig.

Let op de bestuurder van de brandstofinjector (FID). Als de bestuurder of de brandstofinjector is vervangen, moet de FID een nieuw inleerprogramma uitvoeren. Dat stelt hem in op de hogedrukpomp en de brandstofinjectoren.

Controleer het systeem op brandstoflekken, controleer ook het oliepeil. Als het oliepeil hoger is dan normaal en naar brandstof ruikt, zoek dan naar een brandstofinjectorlek. Vooral als u ook brandstofcorrectie foutcodes of overslaan van de ontsteking heeft.

Als u geen problemen vindt met het hoge druk brandstofsysteem. Maar je hebt andere brandstofsysteem gerelateerde foutcodes. Diagnose stellen en verhelpen voordat u terugkeert naar fout P0092.

Brandstofleidingen en regelaar

Zoek naar fysieke schade of knikken in de brandstofleidingen die problemen kunnen veroorzaken in de aanvoer- of retourleiding. Het kan nodig zijn het brandstoffilter te verwijderen om vast te stellen of het verstopt is en vervangen moet worden.

De brandstof moet vrij kunnen stromen in de richting van de pijl op het brandstoffilter. Bij sommige voertuigen bevindt het filter zich bij de inlaat van de brandstofpomp zelf, de module moet dan worden verwijderd. Om te bepalen of er te veel in de tank zit, wat ook de brandstoftoevoer naar de pomp kan beperken.

Bij auto’s met een omgekeerd brandstofsysteem bevindt de regelaar zich meestal op de brandstofrail zelf. De brandstofdrukregelaar heeft een vacuümleiding die de brandstoftoevoer mechanisch beperkt, afhankelijk van de hoeveelheid vacuüm die door de motor wordt gecreëerd.

Controleer op beschadigde of losse vacuümslangen naar de regelaar. Als er brandstof in de vacuümslang zit, kan er een intern lek zijn in de regelaar, met drukverlies tot gevolg.

Bij niet-retoursystemen kan de brandstofdrukregelaar zich in de benzinetank op de brandstofpompmodule bevinden en moet mogelijk de volledige brandstofpompmodule worden vervangen.

Brandstofdruksensor

Controleer de brandstofdruksensor door de connector te verwijderen en met een voltmeter de weerstand op de klemmen te controleren. De weerstand moet binnen de fabrieksspecificaties liggen. Controleer de referentiespanning naar de brandstofdruksensor, die moet ongeveer 5 volt zijn, afhankelijk van het voertuig.

Als de spanning niet binnen de specificaties valt, controleer dan de bedrading om na te gaan of er een te grote weerstand in de draad zit. Het moet heel laag zijn, dicht bij 0 ohm. Als er weerstand is, kan er een aardingsfout zijn en moet de kabelboom worden getraceerd om deze te lokaliseren.

Op welke voertuigen komt dit probleem vaker voor

Het probleem met code P0092 kan zich voordoen op verschillende machines, maar er zijn altijd statistieken over welke deze fout vaker voorkomt. Hier is een lijst van enkele van hen:

 • Chrysler
 • Dodge
 • Fiat (Croma, Ducato)
 • Ford (Ranger)
 • GMC
 • Honda
 • Isuzu
 • Mazda
 • Peugeot
 • Toyota
 • Volkswagen

Bij foutcode P0092 kunnen soms andere storingen optreden. De volgende zijn de meest voorkomende: P0087, P0088, P0089, P0090, P0091, P0094, P0190, P0191, P0192, P0193, P0194.

Video

Feedback op het artikel
Deel met vrienden
AutoNevodNL | Technische beschrijving van OBD-2 voertuigfouten en de oplossing ervan
Een commentaar toevoegen