Foutcode P2735 – drukcontrole solenoid “F” intermitterend

Foutcode P2735 klinkt als “drukcontrole solenoid “F” intermitterend”. Vaak kan de naam in OBD-2 scanner software de Engelse spelling “Pressure Control Solenoid “F” Intermittent” hebben.

Technische beschrijving en decodering van fout P2735

Deze diagnostische foutcode (DTC) is een generieke transmissiecode. Fout P2735 wordt beschouwd als een generieke code, aangezien hij van toepassing is op alle merken en modellen van voertuigen. Hoewel de specifieke reparatiestappen per model enigszins kunnen verschillen.

Foutcode P2735 – drukcontrole solenoid

OBD-II-foutcode P2735 wordt ingesteld wanneer de regelmodule (PCM) een probleem ontdekt met de magneetklep “F” van de transmissiedrukregeling. De meeste automatische transmissies hebben ten minste drie kleppen, aangeduid met A, B en C.

De ingestelde code is gebaseerd op een specifieke fout die de PCM waarschuwt en het motorwaarschuwingslampje activeert.

De drukregelkleppen van de transmissie worden gebruikt om de vloeistofdruk en de goede werking van de automatische transmissie te regelen. De PCM ontvangt een elektronisch signaal op basis van de druk in de magneetklep. De automatische transmissie wordt geregeld door riemen en koppelingen die de versnellingen schakelen door op het juiste moment op de juiste plaats vloeistofdruk uit te oefenen.

Op basis van signalen van gekoppelde apparaten die de snelheid van het voertuig regelen, regelt de PCM de drukmagneetkleppen. Om de vloeistof met de juiste druk naar de verschillende hydraulische circuits te leiden. die de overbrengingsverhouding op het juiste moment veranderen.

Code P2735 wordt door de PCM ingesteld wanneer drukregelklep ‘F’ niet goed werkt.

Storingsverschijnselen

Het belangrijkste symptoom van fout P2735 voor de bestuurder is het oplichten van het MIL (Malfunction Indicator Light). Het wordt ook wel Check engine of gewoon “motorcontrolelampje” genoemd.

Ze kunnen zich ook manifesteren als:

 1. Het controlelampje “Check engine” op het bedieningspaneel gaat branden (de code wordt in het geheugen van de ECU opgeslagen als een fout).
 2. De auto gaat in de noodmodus.
 3. De versnellingsbak slipt tijdens het schakelen.
 4. De transmissie zit vast in de versnelling.
 5. Schakelen is moeilijk.
 6. Oververhitting van de transmissie.
 7. Verhoogd brandstofverbruik.
 8. Mogelijke symptomen vergelijkbaar met ontstekingsproblemen.

De ernst van foutcode P2735 is meestal matig, maar kan snel escaleren tot een ernstiger niveau als deze niet tijdig wordt verholpen.

Oorzaken van de fout

Code P2735 kan betekenen dat een of meer van de volgende problemen zijn opgetreden:

 • Het magneetventiel van de drukregeling is defect.
 • Vervuilde vloeistof of verstopt versnellingsbakfilter.
 • Laag peil van de transmissievloeistof.
 • De transmissie vloeistof passages zijn verstopt.
 • Defecte transmissie pomp of transmissie klephuis.
 • Andere mechanische storingen in de transmissie.
 • Bedradingsprobleem of beschadigde connector.
 • In zeldzame gevallen, PCM storing.

Hoe kan ik foutcode P2735 wissen of resetten

Enkele voorgestelde stappen voor het oplossen en corrigeren van foutcode P2735:

 1. Vervang de ATF vloeistof en het filter.
 2. Vul de transmissievloeistof tot het vereiste niveau.
 3. Spoelen om de interne kanalen van de transmissie te reinigen.
 4. Test en vervang zo nodig het defecte magneetventiel van de drukregeling.
 5. Defecte transmissie pomp en transmissie klephuis repareren of vervangen.
 6. Controleer connectoren en bedrading.
 7. Flash of vervang de PCM.

Problemen diagnosticeren en oplossen

Voordat u begint met het oplossen van problemen met P2735, moet u de Technische Servicebulletins (TSB’s) voor uw specifieke voertuig bestuderen. In sommige gevallen kan dit veel tijd besparen door u in de juiste richting te wijzen.

Vervolgens moet u het vloeistofpeil controleren en de toestand van de vloeistof nagaan op verontreiniging. Voordat u de vloeistof vervangt, moet u de gegevens van de auto controleren om te zien wanneer het filter en de vloeistof voor het laatst zijn vervangen.

Vervolgens moet u een gedetailleerde visuele inspectie uitvoeren om de toestand van de bedrading te controleren op duidelijke gebreken. Controleer de connectoren en bedrading naar de transmissiedrukregelklep, de transmissiepomp en de PCM. Afhankelijk van de configuratie kan de transmissiepomp elektrisch of mechanisch worden aangedreven.

Normale waarden voor bedrading en aansluitingen moeten 0 ohm weerstand zijn. De continuïteitscontrole van de bedrading moet altijd worden uitgevoerd terwijl het circuit spanningsloos is. Om kortsluiting en extra schade te voorkomen.

Weerstand of gebrek aan continuïteit wijst op defecte bedrading die open of kortgesloten is. In dat geval zal reparatie of vervanging nodig zijn.

Op welke voertuigen komt dit probleem vaker voor

Het probleem met code P2735 kan zich voordoen op verschillende machines, maar er zijn altijd statistieken over welke deze fout vaker voorkomt. Hier is een lijst van enkele van hen:

 • Audi
 • BMW
 • Ford
 • Honda
 • Infiniti
 • Mercedes-Benz
 • Mitsubishi
 • Nissan
 • Volkswagen

Bij foutcode P2735 kunnen soms andere storingen optreden. De volgende zijn de meest voorkomende: P2731, P2732, P2733, P2734, P2736, P2737, P2738, P2739.

Video

Feedback op het artikel
Deel met vrienden
AutoNevodNL | Technische beschrijving van OBD-2 voertuigfouten en de oplossing ervan
Een commentaar toevoegen